Press "Enter" to skip to content

Lithografie (Joep Hertoghs)

Joep is helaas al overleden. Ik ontmoette hem in het hospice in Roosendaal, waar hij zijn laatste werken gemaakt heeft. Hij wilde, van het werk dat daar geëxposeerd werd, foto’s hebben, om op zijn uitvaart te presenteren, met door hem gekozen muziek. Ik heb dat werk gefotografeerd (waarvan hierboven een selectie van ‘vroeg’ werk). We hebben er een boekje van gemaakt, dat hij nog aan familie en vrienden uitdeelde. Niet veel later zag ik mijn foto’s terug op zijn (indrukwekkende) uitvaart. De muziek die hij koos was Lou Reed’s Perfect day.

Joep is de inspiratie voor mijn werk. Door zijn stimulans fotografeer ik kunst.

Ik hou van zijn vroege werk, met name de intense zelfportretten. Een kort interview met Joep is hier te zien op Youtube.